Instellingen

Ondernemers broeden op beste maatschappelijke oplossingen voor Den Haag tijdens DDD Awards

DDD Awards
DDD Awards
DEN HAAG - De beste problemen van Den Haag hebben woensdagavond letterlijk een podium gekregen. Voor de eerste bijeenkomst van de DDD Awards (Dromen, Denken, Doen) in Den Haag konden inwoners hun problemen insturen. Het is de bedoeling dat Haagse ondernemers plannen aandragen om ze op te lossen. De bedenker van het beste maatschappelijke plan ontvangt 10.000 euro budget om het uit te voeren.
Tijdens het event werden tien maatschappelijke problemen gepitcht. Bijvoorbeeld: wat doe je aan de angst voor een aanslag in de stad? En hoe verbeter je het fietspad in de Grote Marktstraat? Of meer lokaal: fietsen die worden vastgemaakt aan privéschuttingen, hoe voorkom je dat?
De bedoeling van de bijeenkomst is dat inwoners en ondernemers met elkaar in gesprek komen over de problemen. 'Ik hoop dat het een soort co-creatie wordt. Iedereen voegt toe wat hij toe kan voegen', zegt Dick van der Schans, organisator van Xtra Welzijn. De ondernemers zijn enthousiast over de DDD Awards. 'Wij hebben de creativiteit en vaak de financiële middelen om oplossingen aan te dragen', aldus een van de deelnemers.

Er broeien al ideeën

Voor het fietspad in de Grote Marktstraat broeien woensdagavond al allerlei ideeën. Wat precies kunnen de ondernemers niet zeggen, want pas 14 september wordt de prijs voor het beste plan uitgereikt. Een tipje van de sluier kan de bedenker wel oplichten: 'We willen het fietspad veiliger maken door visuele communicatie.'