Twaalf maanden celstraf geëist tegen loverboy in Den Haag

Man probeert vrouw neer te steken
Man probeert vrouw neer te steken
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 34-jarige 'loverboy'. De man zou een 19-jarige vrouw aangezet hebben tot prostitutie en haar zo ruim 16.000 euro hebben ontfutseld. Het OM wil dat hij veroordeeld wordt voor mensenhandel en behandeld wordt door de GGZ.
De 34-jarige maakte volgens het OM misbruik van het feit dat de vrouw een moeilijke periode achter de rug had. Hij palmde haar in en zij raakte tot over haar oren verliefd op de oudere man.
Hij vertelde haar dat hij opgepakt dreigde te worden voor openstaande boetes. Om dat te voorkomen vroeg hij haar om in Den Haag weer in de prostitutie te gaan werken om zo zijn schulden af te betalen. Daarna had de man telkens weer voor iets anders geld nodig. En iedere keer als hij geld vroeg, zette hij het slachtoffer onder druk.

Leenovereenkomst en sms'jes

De vrouw deed uiteindelijk aangifte. Het OM denkt voldoende bewijs te hebben. Er is onder meer een schriftelijke leenovereenkomst tussen verdachte en slachtoffer ter grootte van 16.280 euro (waarvan het slachtoffer nooit een cent heeft teruggezien) en een overzicht van moneytransfers van het slachtoffer naar de 34-jarige man en vrienden van hem.
Ook beschikt het OM over een geluidsopname van een gesprek tussen verdachte en slachtoffer over het opstellen van de leenovereenkomst en een reeks sms-berichten van verdachte aan het slachtoffer waarin hij haar voortdurend onder druk zet om geld over te maken.