Oplossing voor leegstand winkelcentrum De Parade in Nootdorp lijkt gevonden

Leegstand in winkelcentrum De Parade
Leegstand in winkelcentrum De Parade
NOOTDORP - De leegstand in winkelcentrum De Parade in Nootdorp moet worden opgelost door de komst van warenhuis Action. Dat bevestigen verschillende winkeliers in het winkelcentrum. Een Amerikaanse investeringsmaatschappij is eigenaar van het winkelcentrum en zoekt al enige tijd naar een oplossing voor de leegstand.
In De Parade staan een kleine tien winkelunits leeg.
. Vooral kleine zelfstandige winkeliers vertrekken omdat ze de huurprijzen te hoog vinden en er steeds minder publiek komt. Zo vertrok dit jaar een cd- en dvd-winkel en houdt de juwelier opheffingsuitverkoop.
Volgens de winkeliersvereniging is er bij de bouw van het winkelcentrum een fout gemaakt, door aan een kant grote publiekstrekkers als Albert Heijn, Lidl, Kruidvat, Bruna en Jumbo te plaatsen, en aan de andere kant vooral winkels die niets met eten te maken hebben.

Vertraging

'Hierdoor zie je dat het winkelend publiek daar bijna niet komt', zegt Erwin Steendam van de Jumbo en woordvoerder van de winkeliersvereniging. Hij bevestigt dat er wordt gepraat met de Action. De onderhandelingen met de discounter hebben wel vertraging opgelopen. De deal zou in januari van dit jaar al rond zijn, maar dat is niet gelukt. Daar zaten de feestdagen in de weg, en dan ligt alles stil', zegt een woordvoerder van de Amerikaanse eigenaar.
Steendam ziet wel dat er inmiddels winkels worden verplaatst. 'Er wordt ruimte gemaakt voor een grote nieuwe winkel', zegt hij.

Enorm grote winkel

Andere winkeliers zijn spraakzamer. Zo zegt een van hen dat de Lidl fors gaat uitbreiden in een pand waar nu de Xenos zit. Die zou vertrekken. Voor de Action wordt een enorme hoeveelheid vierkante meters vrijgemaakt in het deel van de Parade waar nu weinig publiek komt. Hiervoor moeten enkele kledingzaken verhuizen.
Als de deal door gaat zoals de winkeliers nu zeggen is de leegstand van De Parade nagenoeg ten einde. Dat is mooi', zegt Steendam van de winkeliersvereniging. 'Een winkelcentrum zonder leegstand kom je bijna niet meer tegen.' De Amerikaanse eigenaar was afgelopen week niet bereikbaar voor commentaar.