Speciale eekhoorntjesbrug bij Haagse Bos vorig jaar twee keer gebruikt

DEN HAAG - De speciale eekhoornbrug die in september 2012 werd aangelegd boven de Benoordenhoutseweg in Den Haag, is vorig jaar gebruikt door welgeteld twee diertjes. Het jaar daarvoor liepen er nog drie eekhoorntjes over de brug heen.
Dat wordt duidelijk uit antwoorden van het Haagse stadsbestuur op vragen van raadslid Arjen Dubbelaar van de Groep de Mos/Ouderenpartij Den Haag. Het
kostte anderhalve ton. De bedoeling ervan is
van het Haagse Bos naar Clingendael kunnen wandelen.
Het Haagse college van burgemeester en wethouders ontwijkt in de antwoorden de vraag of de aanleg van de brug geldverspilling is geweest. ‘De eekhoornpopulatie in Den Haag wordt vanwege barrières zoals wegen in zijn voortbestaan bedreigd door inteelt. Populaties komen zowel voor in het Haagse Bos als in Clingendael/Oosterbeek', schrijft loco-burgemeester Ingrid van Engelshoven letterlijk.

Aanleg kostte Den Haag geen geld

De plek voor de brug werd gekozen in overleg met de boswachters van het Haagse Bos, omdat daar op de N44 in de afgelopen jaren aangereden eekhoorns zijn gevonden. De aanleg kostte de gemeente zelf geen geld. De brug werd betaald met Rijksgeld voor natuurcompensatie vanwege de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Den Haag naar Wassenaar.