Antwoord op alle vragen over de Rotterdamsebaan

Rotterdamsebaan vanaf de weg
Rotterdamsebaan vanaf de weg
DEN HAAG - Hoe lang gaat het duren? Wat als ik schade lijd? Wie gaat ‘m eigenlijk bouwen? Iedereen die vragen heeft over de aanleg van de Rotterdamsebaan, kan daarvoor op 1 maart terecht in de Fokker Terminal in Den Haag. Daar is dan van 16.00 tot 20.00 uur de Informatieparade Rotterdamsebaan.
Dat is een markt waar informatie is te vinden over de aanleg van de Rotterdamsebaan, de werkzaamheden die de komende jaren op de planning staan en het archeologisch onderzoek dat is gedaan. Ook zijn er kraampjes over de ontwikkeling van de Binckhorst, presentaties over duurzaamheid en vormgeving van de nieuwe weg en over het boren van de tunnel.
In een aparte ruimte wordt uitgelegd hoe het boren van de tunnel in zijn werkt gaat. Daar zijn ook medewerkers van de gemeente Den Haag en de aannemer om vragen te beantwoorden.

Nieuwe ontsluiting van Den Haag

De Rotterdamsebaan is de nieuwe grote ontsluitingsweg van Den Haag. Hij loopt van het knooppunt Ypenburg in een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan. Daar sluit de weg bij de Neherkade direct aan op de Centrumring. Wie trouwens niet kan wachten tot 1 maart kan ook al via de website van de Rotterdamsebaan een goede indruk krijgen van hoe de weg eruit gaat zien.
De Fokker terminal is aan de Binckhorstlaan 249 in Den Haag. De toegang tot de markt is gratis.