VVV Den Haag twittert 'vedaag uitsluited innut Haags' ter ere van Haagse Harry

DEN HAAG - Wie de keurige berichtjes van twitteraccount @VVVDenHaag gewend is, moet donderdag even twee keer met zijn ogen knipperen. Het account tweet namelijk de hele dag in het Haags vanwege de onthulling van het standbeeld van Haagse Harry op de Grote Markt in Den Haag.
'Teâh ere van Marnix Rueb en Haagse Harry, die vedaag vereeuwag zulle wogde op de Graute Marrek, twittere wè vedaag ùitslùited innut Haags', is te lezen op Twitter. De culturele website denhaag.com is vanaf woensdag ook in het Haags te vinden via dehaag.com.

Ook de 'biografie' van het account is in onvervalst Haags geschreven. 'Wil je iets weite auvâh De Haag? Tweit ons je vraag, wè hellepe je graag!'

Haagse Harry

Vanaf donderdagavond kan iedereen de ruim 2 meter hoge sculptuur van Haagse Harry bewonderen op de Grote Markt in Den Haag. Maandenlang werkte kunstenaar Rob Daenen aan het standbeeld van de stripheld van tekenaar Marnix Rueb.

Rueb overleed in oktober 2014 aan longkanker. Hij kreeg postuum de Haagse Cultuurprijs van de gemeente. Het bedrag dat aan de prijs verbonden is, is gebruikt om het standbeeld te maken.


Deel dit artikel: