Zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen raken leiding kwijt op WK 470

DEN HAAG - Afrodite Zegers-Kyranakou uit Den Haag en Anneloes van Veen uit Naaldwijk hebben woensdag de leiding moeten afstaan bij de WK zeilen in de 470-klasse. In de enige race die op de derde dag voor de kust van Buenos Aires werd gevaren, kwam het duo als vijfde over de finish. Zegers-Kyranakou en Van Veen zakten daardoor van de eerste naar de derde plaats in het klassement.
Het Franse koppel Camille Lecointre/Helene Defrance nam de koppositie over door in de vierde race als tweede over de streep te zeilen, achter Lara Vadlau en Jolanta Ogar uit Oostenrijk. Die kwamen in punten op gelijke hoogte met Zegers-Kyranakou en Van Veen, die zich al hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vanwege het slechte weer kon de vijfde race woensdag niet worden gevaren.

LEES OOK: Windsurfer Kiran Badloe wint race op WK en staat zevende na dag 2

Op het WK in de RS:X bleven de windsurfers in Eilat aan land. Na vier races staat Hagenaar Kiran Badloe zevende, drie plekken boven olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Bij de vrouwen staat de Haagse Lilian de Geus derde.
Deel dit artikel: