Tramlijn 11 in Den Haag krijgt nu ook nieuwe Avenio-tram

De nieuwe Avenio tram van Siemens voor de HTM
De nieuwe Avenio tram van Siemens voor de HTM © Omroep West
DEN HAAG - De nieuwe Avenio-tram van de HTM rijdt vanaf maandag 7 maart op lijn 11 tussen Scheveningen Haven en station Hollands Spoor. Het is voor het eerst dat een hele tramlijn in één keer de nieuwe trams krijgt. Bij lijn 2 gebeurde dat nog tram voor tram.
De Avenio-tram vervangt op lijn 11 de oude rood-beige trams. Het traject van deze lijn is daarvoor aangepast. Zo kreeg de lijn nieuwe en langere haltes en moesten kademuren verzwaard worden.
De nieuwe trams hebben een ruimere en lage instap, waardoor reizigers makkelijker een buggy of rollator mee kunnen nemen. Voor mensen met een rolstoel zijn er speciale bevestigingsgordels in de tram aangebracht. De haltes Rijswijkseplein en Strandweg kunnen niet gebruikt worden door mensen met een rolstoel omdat ze in een bocht liggen. Later dit jaar worden de haltes Groot Hertoginnelaan en station Hollands Spoor daar nog voor aangepast.

Oude trams naar Sarajevo?


Nu lijn 11 de trams van het type GTL kwijtraakt, wordt een aantal van deze voertuigen afgevoerd. Een deel van de trams staat al te wachten op sloop, maar vanuit Sarajevo is interesse getoond om deze begin jaren tachtig gebouwde trams over te nemen. Daarover is nog niets concreets besloten.