As-Soennah moskee in Den Haag ontvangt dreigbrief

As-Soennah moskee (archiefbeeld)
As-Soennah moskee (archiefbeeld)
DEN HAAG - Meerdere moskeeën in Nederland hebben donderdag een dreigbrief gekregen. Ook bij de as-Soennah moskee in Den Haag kwam er één binnen.
Op de brieven staan een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland en de tekst 'Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie'.
Bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri van de as-Soennah moskee spreekt van tientallen meldingen. 'Utrecht, Nijmegen, Rotterdam. We zijn een beetje verrast, we moeten nadenken hoe we dit gaan aanpakken.'

'Geen ruimte voor onverdraagzaamheid'

Minister Lodewijk Asscher reageert in een tweet: 'Afschuwelijke dreigbrieven met hakenkruis aan moskeeën. Daders oppakken en vervolgen. Geen ruimte voor onverdraagzaamheid.'
Ahmed Marcouch van de PvdA heeft Kamervragen over de brieven gesteld. Hij wil weten hoe het staat met het onderzoek naar de afzenders. Ook wil hij een onderzoek naar de veiligheid van moskeeën en als het nodig is 'passende beschermingsmaatregelen'.

'Walgelijk'

De Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland (RMMN) noemt de dreigbrieven 'walgelijk'. De organisatie wil dat de politie de daders opspoort en vervolgt en dat de politiek meer doet om moskeeën te beveiligen. 'Het zou goed zijn als moskeebesturen zich gesteund en beschermd voelen in hun grondrechten door de overheid', aldus de raad.