Moskeeën over dreigbrief: 'Dit is terreur'

© Abdelhamid Taheri, bestuursvoorzitter Stichting as-Soennah
DEN HAAG - De moskeeën in de regio Den Haag noemen de dreigbrieven die ze hebben ontvangen 'terreur'. Dat staat in een persverklaring van het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties regio Haaglanden (SIORH). 'Dit is anders dan de 'reguliere' eenmansacties tegen een specifieke moskee in een bepaalde stad', staat er in de brief.
De
lagen donderdagmiddag bij moskeeën in heel Nederland op de mat. 'Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie', las Abdelhamid Taheri van de Haagse as-Soennah moskee voor uit de brief. 'Het is een A4, met een hakenkruis en dreigende teksten.'
Volgens SIORH zijn de besturen van de moskeeën erg geschrokken en bang. Vanwege de vakantie is het extra druk in de moskee. De besturen kunnen niet uitsluiten dat de dader(s) daadwerkelijke overgaan tot geweldpleging. 'Dit maakt dit dreigement extra wrang en beangstigend.'

Aangifte

De 25 grootste moskeeën uit de regio doen aangifte. Ook leden van de moskee zijn gevraagd aangifte te doen en contact op te nemen met de wijkagent om bij het drukke vrijdaggebed extra alert te zijn.
Ook wil de SIORH dat de politiek zich uitspreekt tegen deze bedreiging en een krachtig signaal geeft aan de Islamitische gemeenschap.