Nieuws

Delfts echtpaar ontroostbaar: spaarpot voor crematie hond leeggeroofd

De ernstige zieke Delftse hond.
De ernstige zieke Delftse hond. © Politie Delft
DELFT - Een oudere man en vrouw uit Delft zijn beroofd van 2.700 euro, die ze gespaard hadden voor de uitvaart van hun ernstig zieke hond. Dat meldt de politie zaterdag. Vermoedelijk zijn twee vrouwen er met het geld vandoor gegaan.
De Delftenaar werd vrijdag aangesproken door twee dames die vertelden dat ze in de Meermanstraat in Delft kwamen wonen. Het tweetal liep met de man mee tot aan zijn huis, waar zijn vrouw in de deuropening stond te wachten.
Zaterdagochtend belden de twee onbekenden aan bij het oude echtpaar in Delft. Met een smoes wisten ze het huis van het stel binnen te komen en de bewoonster af te leiden. Ondertussen werden meerdere kamers doorzocht. Een spaarpot onder het bed, waar de bewoner op dat moment nog lag te slapen, werd daarna geplunderd.

Crematie

Het Delftse echtpaar is ontdaan van de diefstal. Ze hadden 2.700 euro gespaard voor de crematie van hun hond. Ook wilden ze er een mooie urn van kopen. De politie neemt de zaak hoog op en is daarom op zoek naar de twee dieven.
Het gaat om vrouwen met een licht getint uiterlijk. Eén van hen is ongeveer 30 jaar oud, de ander rond de 40. Beide vrouwen waren tussen de 1,55 en 1,65 meter lang. De jongste had een slank postuur en een smal gezicht. De oudere van de twee was dikker en had een bol gezicht.