Hofbad Den Haag even domein van honderden topzwemmers

DEN HAAG - Zo'n 600 zwemmers uit negen landen hebben dit weekend in het Hofbad in Den Haag meegedaan aan The Hague Grand Prix. De wedstrijd valt samen met de start van het Hofbad als Regionaal Trainingscentrum voor zwemtalenten uit de regio.
Gespannen gezichten afgelopen weekend bij de zwemmers in het Hofbad. Voor sommigen staat er dan ook heel wat op het spel. The Hague Grand Prix is een officieel olympisch kwalificatietoernooi voor zwemmers die deze zomer aan de Spelen in Rio de Janeiro willen meedoen, zoals olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo.

LEES OOK: Regionaal Trainings Centrum voor zwemtalenten in Hofbad Den Haag

In de zwemwereld zijn ze er erg blij mee dat het Hofbad nu ook een Regionaal Trainingscentrum is. 'Er waren drie trainingscentra', zegt Titus Mennen van de KNZB, in Amsterdam, Drachten en Eindhoven. En daar is Den Haag nu eindelijk ook bijgekomen.'

Zwemhistorie

'We gaan met z'n allen proberen om die mooie zwemhistorie van Den Haag weer terug te halen. En het helpt natuurlijk dit een prachtig zwembad is en dat het management topsport-minded is', aldus Mennen.

LEES OOK: Zwemmen: Sebastiaan Verschuren wint met afstand in Den Haag
Deel dit artikel: