Nieuws

Stichting Mens en Dier start inzamelingsactie voor crematie hond, na babbeltruc Delfts echtpaar

DELFT - Joke (67) en Lex (68) Conrad zijn kapot van verdriet. Zaterdagochtend werden ze slachtoffer van een babbeltruc. Twee dievegges maakten een flink geldbedrag buit: 2700 euro. Een aanzienlijk deel van dat bedrag was gereserveerd voor een speciaal doel: de crematie voor hun ernstig zieke hond Daisy.
De crematie die het Delftse echtpaar voor ogen heeft lijkt dit weekend verder weg dan ooit. Toch gloort er hoop aan de horizon. Stichting Mens en Dier Nederland, uit Wassenaar, is van plan geld in te zamelen, om de uitvaart van Daisy te redden.
Twee vrouwen bellen zaterdagochtend aan en weten met een smoes het huis van Lex en Joke binnen te komen. Ze zeggen pas in dezelfde flat te wonen, op de derde etage. Ze hebben zogenaamd een probleem in hun keuken, dat ze niet duidelijk kunnen maken aan de verhuurder, omdat ze het Nederlandse woord voor 'gootsteen' niet kennen. Ze willen graag even binnenkomen om het probleem aan te wijzen.

Briefje voor de huisbaas

Joke handelt te goeder trouw en laat de vrouwen binnen. Ze schrijft nog een briefje met de tekst 'gootsteen verstopt', zodat ze dat kunnen laten zien aan een klusjesman. Voordat ze klaar is met schrijven zijn de vrouwen alweer weg. Net als de inhoud van haar tas, die in de slaapkamer staat. Inhoud: 2700 euro. Joke heeft haar geld graag contant bij zich. 'Ik ben modern van geest, maar daarin ben ik echt antiek', geeft ze glimlachend toe.
Joke en Lex zijn ten einde raad. Daisy is niet hun eerste hond en waarschijnlijk ook niet de laatste. Voor eerdere honden hebben ze ook altijd geld opzij gezet, voor een waardige crematie. En dat willen ze ook voor Daisy. Joke schiet vol: 'die mogelijkheid is me nu ontnomen...'

Bijdrage leveren?

Wilt u een bijdrage leveren? Kijk dan op de Facebookpagina van Stichting Mens en Dier Nederland.