Uitspraak hoger beroep: Zeven jaar cel voor doden Melissa Finke uit Leidschendam

Archieffoto
Archieffoto
LEIDSCHENDAM - Govinda M. moet zeven jaar de cel in voor het doden van zijn toenmalige vriendin Melissa Finke uit Leidschendam. Hiermee wordt het vonnis dat de rechtbank in Den Haag hem oplegde, ondanks het hoger beroep van het Openbaar Ministerie (OM), volledig bevestigd.
Het OM eiste maandag 15 februari in hoger beroep nog acht jaar cel, omdat een hogere straf meer recht zou doen aan de ernst van het feit: 'Het meisje laat een grote leegte achter. Haar dood is onherroepelijk en het verdriet om haar dood zal bij haar nabestaanden blijvend zijn. Ze was pas achttien en zal nooit haar dromen kunnen realiseren.
M. verklaarde tijdens de rechtszaak in juli vorig jaar dat hij zijn ex-vriendin Melissa tijdens een epileptische aanval in een mes was gevallen. Het OM vond dat een ongeloofwaardige verklaring en oordeelde dat alleen hij voor de dood van Melissa verantwoordelijk kon zijn.
Tegen de inmiddels 24-jarige Govinda M. werd eerst nog negen jaar cel geëist. De rechtbank legde hem toen een lagere straf op en veroordeelde M. tot zeven jaar cel vanwege zijn jonge leeftijd.