Curator Dutch Water Dreams blijft hopen op behoud waterpark

ZOETERMEER - In de 'Flowriders area' van Dutch Water Dreams ligt overal roestig, afgebrokkeld staal. 'Hier breek je het gewoon af. Het valt naar beneden en dat is levensgevaarlijk', zegt Frederik Barthel, curator van het failliete Zoetermeerse waterpark.
Vanwege de hevige corrosie
bijna een jaar geleden de deuren. In oktober wordt het waterpark
. De staanders in de 'Flowrider area', waar mensen konden surfen en flowboarden, zijn als enige niet verroest. Dat komt volgens Barthel doordat ze zijn 'gepoederlakt'.
De curator snapt nog steeds niet waarom dat niet bij de rest van de constructie is gebeurd. 'Het is verschrikkelijk dom, nu moet dit allemaal afgebroken en opnieuw opgetrokken worden. En dan ben je een paar miljoen verder.' Barthel heeft het bouwbedrijf aansprakelijk gesteld. Het bedrijf ontkent dat sprake is van een constructiefout.

Curator: Drie partijen hebben serieuze interesse

Volgens de curator zijn drie partijen serieus geïnteresseerd om Dutch Water Dreams over te nemen. Maar tot nu toe blijkt het erg lastig om de financiering rond te krijgen, zegt Barthel. 'Als ze het geld zouden hebben, had het vast al op mijn rekening gestaan.' Volgens de curator is zo'n 4 miljoen euro nodig om het waterpark over te nemen en op te knappen.  
Bijna een jaar na de sluiting ligt Dutch Water Dreams er mistroostig bij. De raftbaan en de Flowrider area staan - op wat regenwater na - droog. Op de eerste verdieping liggen stapels reddingsvesten, helmen en kajaks opgestapeld. 'Wie wil deze spullen hebben? Ik hoop dat ik ze niet los hoef te verkopen', zegt Barthel.

Veiling

De curator probeert nog altijd een koper te vinden die het waterpark in zijn geheel wil overnemen. 'Als dat niet lukt, gaan we naar de veiling. Maar dat zou eeuwig zonde zijn, dus we proberen met man en macht om het geld bij elkaar te schrapen.' Volgende week spreekt Barthel weer met een potentiële investeerder en de grootste schuldeiser, de bank.