Nieuwe plannen Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn bekendgemaakt

Artist impression Nutsgebouw / Studio Alphen
Artist impression Nutsgebouw / Studio Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Oud-VOA-voorzitter en vastgoedbeheerder John Vermeer is de nieuwe eigenaar van het Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn. Er gaan drie horecaformules komen in het pand aan het Thorbeckeplein; een restaurant, grand café en wijnbar. Dat meldt mediapartner Studio Alphen.
In het voorjaar van 2017 moet het Nutsgebouw open gaan. Wie de exploitanten van de concepten worden, is nog niet bekend. Vermeer, die een beleggingsmaatschappij heeft, beslist daar later pas over. 'Ik ben al wel met partijen in gesprek’, aldus Vermeer. ‘De partijen die erin komen moeten absolute kwaliteit leveren. Ze moeten zich onderscheiden van datgene dat er al is.' Vermeer sluit niet uit dat er een vierde formule in het Nutsgebouw komt.
'Het Nutsgebouw moet voor iedereen zijn. Je moet er van negen uur 's ochtends tot twee uur 's nachts wat kunnen beleven. En voor iedere portemonnee wat wils', vindt Vermeer. Vermeer hoopt dat zo veel mogelijk horeca om het Nutsgebouw heen zich gaat vestigen. 'Er moet traffic komen. Goed dat Koeien en Kaas naar de Lage Zijde komt en een landelijke koffieketen in het Thorbeckegebouw.'

La Place

Vorig jaar zomer bereikten de gemeente Alphen, de vastgoedeigenaar die het Nutsgebouw van de gemeente kocht en La Place een akkoord om komend voorjaar een nieuw restaurant te openen in het monumentale pand. Rond Kerstmis ging La Place failliet. Ondanks dat La Place een doorstart maakt, vestigt de restaurantketen zich niet in het Nutsgebouw.
De contracten waren nog niet getekend en La Place wilde pas later dit jaar een besluit nemen om wel of niet in het Nutsgebouw te trekken. Daar wilde Alphen niet op wachten. Wethouder Gerard van As en de eigenaar van het pand zochten naar een alternatief. Er waren drie alternatieven achter de hand en één van hen is het geworden. Vermeer heeft het Nutsgebouw overgekocht.

Zegerplas

John Vermeer stopt met zijn eerdere plan om drijvende logdges en een zeilschool te bouwen bij de t-steiger aan de Zegerplas en heeft zich officieel teruggetrokken. Dit betekent dat de kans groot is dat Martin Kalkhoven, die ook plannen heeft voor die plek, een paviljoen kan laten bouwen.