Anouk onder vuur na uitspraak over 'mongolen'

DEN HAAG - De Haagse zangeres Anouk lag flink onder vuur nadat mensen haar uitspraak over 'mongolen' volkomen uit het verband zouden hebben getrokken. 'Het moet niet gekker worden', zegt de rockchick in een Facebookbericht.
De zangeres zei woensdagmorgen op radiozender Q-Music dat ze helemaal klaar was met de racistische opmerkingen naar aanleiding van haar berichten op social media. Anouk deelt normaal gesproken veel foto's van haar vriend Dominique en haar kinderen.

LEES OOK: Anouk zwanger van zesde kind

'Er zijn zoveel mongolen die het nodig vinden om op die foto's te reageren', zei ze tegen de dj's. 'Als ze dan onder een foto van je kinderen schrijven: 'Die kanker zwartepietjes van je', 'Je kinderen lijken op mijn stront', dan gaat me dat net te ver', aldus de Haagse.

'Waarom zou ik iets kwetsend willen zeggen?'

Op social media werden de uitspraken van de zangeres anders geïnterpreteerd. 'Ik noemde de idioten die dreigementen en beledigingen op mijn Instagram en Facebook schrijven aan het adres van mijn kinderen, mongolen. Nu wordt ervan gemaakt alsof ik geen respect heb voor mensen die syndroom van Down hebben. Waarom zou ik in godsnaam iets kwetsend willen zeggen tegen mensen met het syndroom van Down?', zegt Anouk in een Facebookbericht.

LEES OOK: Waarom Anouk Voice-winnares Maan niet feliciteerde

De Voice-coach verontschuldigt zich voor iedereen die haar uitspraak verkeerd heeft opgevat. 'Mocht ik onbewust toch iemand hiermee hebben gekwetst of beledigd, dan bied ik bij deze mijn welgemeende excuses aan.'

Meer over dit onderwerp:
Anouk Zangeres Social Media Racisme Den Haag
Deel dit artikel: