Nakomeling van Haagse familie op foto's uit jaren 20 en 30 gevonden

DEN HAAG - Er is goed nieuws te melden in de zoektocht van de Belg Pros Vandebroek, die tijdens zijn vakantie in Albanië ruim honderd foto's uit de jaren 20 en 30 vond van een Haagse familie. Vandebroek, woonachtig in het Belgische Leuven, heeft contact weten te leggen met één van de nakomelingen van de mensen op de foto. Het uiteindelijke doel is om de gevonden foto's terug te krijgen bij de familie.
Achterop de foto's staat keurig beschreven waar en wanneer de foto's zijn gemaakt. De zoektocht naar de nakomelingen bracht Vandebroek over de hele wereld: van Den Haag naar Amstelveen, Hilversum, Groningen, het Zwitserse Montreux, het Indonesische eiland Java en uiteindelijk naar het Portugese Albufeira, waar de kleindochter van de vrouw op de foto's woont. Ook deed hij een oproep op de website van Omroep West.

De kleindochter heeft in een reactie aan Vandebroek laten weten aangedaan te zijn door het bericht en de foto's: 'Ik begrijp niet waarom degene die de foto's heeft gevonden zoveel moeite heeft gedaan, maar u bent bij mij aan het juiste adres.' Ook geeft ze aan geen idee te hebben hoe de foto's in Albanië zijn terechtgekomen. Hoe en wanneer de foto's worden overgedragen is nog niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Pos Vandebroek Foto's Den Haag
Deel dit artikel: