Rocktour gaat per bus langs hoogtepunten uit rijke Haagse muziekgeschiedenis

DEN HAAG - Met namen als Anouk, Golden Earring en Di-rect kent Den Haag een rijke muziekgeschiedenis die niet vergeten mag worden. Daarom is het Haagse kunstenaarsechtpaar Marcello en Els van den Dop dit weekeinde een rocktour begonnen.
Bezoekers van de eerste rocktour zondag zijn enthousiast. 'Het is belangrijk, het is iets wat nog altijd heel erg leeft', vertelt een man in de bus.

LEES OOK: ‘Legendarisch eerbetoon’ aan discotheek De Marathon is op zaterdag 16 april

'Heel veel jongeren zijn geinteresseerd in muziek die hun ouders en hun grootouders hebben meegemaakt', aldus een tweede bezoeker.

Hotspots

Aan boord van de bus is live-muziek en verhalen van reisleiders, zoals nachtburgemeester René Bom en de eerste Golden Earrings zanger Frans Krassenburg. De tour gaat langs onder meer de Zeeheldenbuurt. Daar gingen veel Haagse artiesten wonen zodra het een beetje goed begon te lopen. Vervolgens rijdt de bus langs concertzaal het Paard van Troje.

Ook gaat de tour langs het Zuiderpark, waar sinds de jaren '80 Parkpop uitgroeide tot het grootste gratis festival van Europa. De bustour eindigt bij de galerie van het echtpaar Van den Dop.
Meer over dit onderwerp:
Rock Rocktour Muziek Den Haag
Deel dit artikel: