De lekkerste kaas en nootjes van Nederland koop je bij ons in de buurt

DEN HAAG - Liefhebbers van kaas en noten zitten goed bij ons in de buurt. De twee beste speciaalzaken van Nederland op dat gebied zitten namelijk in Den Haag en Voorburg. Dat maakte de stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland dinsdag bekend.
De Nootzaak van Genieten aan het Koningin Julianaplein in Voorburg mag zich dit jaar de beste notenspecialist van Nederland noemen.

Kaasspeciaalzaak Ed Boele aan de Fahrenheitstraat in Den Haag is de beste buitenlandse kaasspecialist van Nederland geworden.

Kwaliteit boven alles

Bij de winnaars in Voorburg is het groot feest deze dinsdag. 'We hebben van een hele kleine winkel iets speciaal kunnen maken', vertelt mede-eigenaresse Roos Hendriks. Wat is hun geheim? ' Tja, kwaliteit hè, dat staat boven alles.'

De klanten van De Nootzaak van Genieten reageren ook enthousiast. 'Vanmorgen kwamen klanten aan met bloemetjes en felicitaties, echt super leuk', aldus Hendriks. De winst is extra opmerkelijk, omdat de zaak pas sinds de zomer van 2012 bestaat.

Derde keer al

Ook bij de kaaswinkel van Ed Boele aan de Haagse Fahrenheitstraat overheerst vreugde. 'Wij zijn 23 jaar geleden hier begonnen. Dit is wel een bekroning, maar het is al wel de derde keer dat we deze prijs winnen', vertelt de naamgever van het kaas-imperium aan Omroep West.

Wat voor bijzondere kaasjes heeft Boele dan zoal? 'We halen ze echt overal en nergens vandaan. Het wisselt per seizoen, maar ik heb nu bijvoorbeeld boeren cheddar van schapenmelk uit Engeland. En we doen ook heel veel met bergkazen uit de Pyreneeën of Zwitserland.'

Op reis

Mooie bijkomstigheid in het bestaan van Boele is dat hij veel voor de zaak op reis mag. 'We gaan ook zelf geregeld naar Frankrijk, zo heb ik net uit de Jura weer een nieuwe geitenkaas meegenomen', vertelt hij opgetogen.

Voor meer kampioenen kijk op: www.omroepwest.nl/kampioenen
Deel dit artikel: