Nog steeds geen spoor van Alphenaar Ronald Lammens

© Stichting Charon Nederland
ALPHEN AAN DEN RIJN - Waar is Ronald Lammens uit Alphen aan den Rijn? Die vraag houdt de politie en de familie van de man al ruim drie weken bezig. Lammens verdween half februari en tot op de dag van vandaag is onduidelijk waar hij is.
De politie werd een paar weken geleden door familieleden gewezen op de vermissing van de 47-jarige Alphenaar. De auto van de man werd teruggevonden op de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn, met al zijn persoonlijke spullen er nog in. Volgens de politie was hij die avond in 'redelijk normale toestand' van huis vertrokken.
Sinds dat moment is al meerdere keren gezocht naar Ronald Lammens. Speciaal getrainde honden sloegen weliswaar een paar keer aan, maar de Alphenaar werd niet gevonden. En vorige week dinsdag dacht de politie een stoffelijk overschot te hebben ontdekt in het water van de Heimanswetering. Al snel bleek het te gaan om een stuk hout.

Honden op het water

Afgelopen weekend werd er opnieuw gezocht naar Ronald Lammens. Met sonarapparatuur van Stichting Charon Nederland en vier honden van Stichting Reddingshonden RHWW zijn de Heimanswetering en aangrenzende jachthavens afgezocht.
'We hebben nogmaals vanaf de Oude Rijn tot aan de Wijde AA bij Woubrugge gezocht', vertelt Guido Steijaert van Stichting Charon Nederland. 'Daarnaast hebben we het gebied met sonar gescand.' Vooral de plekken met 'verhoogde activiteit van de honden' zijn afgezocht.

Visaas

'Helaas hebben we geen bevindingen gedaan', vult John van Noorden van Stichting Reddingshonden RHWW aan. Volgens hem is wel te verklaren waarom de reddingshonden eerder wel aansloegen. 'Dat kan bijvoorbeeld komen door vissers die boilies gebruiken, waarin varkensvlees zit verwerkt.' Van Noorden zegt wel dat er vorige week nog twee auto's uit de Heimanswetering zijn gevist.
Het is nog niet duidelijk of er nog opnieuw gezocht gaat worden naar Ronald Lammens. 'Wij doen zoekacties altijd in nauw overleg met de politie', zegt Guido Steijaert. 'De recherche is nu aan het kijken wat de opties zijn. Op basis van de plannen gaan we kijken of er een vervolg komt.' Een woordvoerster van de politie laat weten dat nog niet duidelijk is of er een nieuwe zoekactie komt.