Minister Asscher gaat in Leiden in gesprek met moskeebesturen na dreigbrief

© ANP
LEIDEN - De besturen van de bedreigde moskeeën gaan donderdagmiddag in de Imam Malik Moskee in Leiden in gesprek met minister Lodewijk Asscher en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof. Tientallen moskeeën uit de regio kregen eind februari een dreigbrief met daarop een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland. Verschillende moskeebesturen hebben aangifte gedaan.
De besturen zijn door de regering uitgenodigd om te praten over de bedreigingen. Abdelhamid Taheri, van de Haagse as-Soennah moskee, hoopt dat de overheid sneller gaat optreden bij zulke bedreigingen. 'Dit is
, want ze ontwrichten de samenleving met de bedreiging. Dus dit moet ook worden gezien als terreur en daar moet beleid op worden gemaakt.'
Verschillende moskeebesturen en landelijke overkoepelende organisaties zoals het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden zijn aanwezig bij de bijeenkomst donderdag om 15.30 uur.

'Binnenkort hoog bezoek'

Op de dreigbrieven stond: 'Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie'. De moskeebesturen zijn ontzettend geschrokken na de dreigbrieven. 'Zo'n massale bedreiging hebben we nog nooit meegemaakt', zei Abdelhamid Taheri Haagse as-Soennah moskee na het ontvangen van de brief.
De besturen zitten sindsdien met hun handen in het haar. 'De moskeebestuurders weten hier ook geen raad mee. De moslimgemeenschap leeft in grote angst', vertelt Abdelhamid Taheri van de Haagse as-Soennah moskee.