Sportzaak Decathlon in pand V&D Den Haag

DEN HAAG - Sportzaak Decathlon vestigt zich in een deel van het leegstaande pand van V&D in de Haagse binnenstad. Dat bevestigt het bedrijf aan Omroep West. De komst van de Franse keten naar de Grote Marktstraat in Den Haag levert 50 banen op.
De keten en de eigenaar van het pand hopen deze week de contracten te tekenen. Decathlon opent rond de jaarwisseling een winkel in de kelder en een deel van de begane grond van het pand.
In 2014 was er veel ophef rondom een mogelijke vestiging van de Franse sportketen in het Forepark. De komst werd toen afgeblazen omdat detailhandel volgens de provincie niet is toegestaan buiten winkelcentra. Volgens het Franse bedrijf is een vestiging op het Forepark nog steeds niet uitgesloten.
Het Haagse stadsbestuur is blij met de komst van Decathlon naar de stad. 'Het is natuurlijk een hartstikke mooie oplossing voor de leegstand die V&D in het centrum heeft achtergelaten', zegt wethouder Karsten Klein (CDA). ‘Bovendien komen er vijftig banen bij en dat is goed voor de lokale economie.’
Ook PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash is tevreden. ‘Het trekt meer mensen naar de binnenstad en dat is goed voor alle winkels in de Grote Marktstraat.’