Zuid-Holland heeft veel bezwaren tegen windmolenpark voor de kust

DEN HAAG - Het plan van het kabinet om windmolens voor de kust van Den Haag te plaatsen, stuit op veel bezwaren van de provincie Zuid-Holland. Volgens het provinciebestuur is het plan voor een windmolenpark voor de Haagse kust naar Wateringen zelfs op meerdere terreinen in strijd met het eigen kabinetsbeleid.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft meerdere locaties voor de Zuid-Hollandse kust aangewezen waar mogelijk windmolenparken zouden kunnen komen. Zuid-Hollandse kustgemeenten (onder andere Wassenaar, Katwijk en Noordwijk) zien een windmolenpark voor hun kust niet zitten en pleitten vorige maand voor een plek ver voor de kust van IJmuiden. Ook Den Haag sloot zich daar vorige week bij aan.

LEES OOK: 'Windmolens voor de kust nauwelijks schadelijk voor toerisme'

Zuid-Holland heeft alleen bezwaren tegen de kabels die de door de windmolens opgewekte stroom over land moeten vervoeren. Mocht er voor de Haagse kust een windmolenpark komen, dan moet de stroom uiteindelijk bij een transformatorstation in Wateringen terechtkomen.

Negatieve gevolgen

De provincie maakt zich zorgen dat het windmolenpark negatieve gevolgen heeft voor onder andere de Zandmotor, de duinen, archeologische stukken die zich in het duinengebied bij Ockenburgh bevinden en de verbreding van de Wippolderlaan (N211).

LEES OOK: Grote zorgen in Loosduinen over hoogspanningskabels door natuurgebieden

De provincie heeft geen enkel bezwaar tegen het plan van het kabinet om een windmolenpark bij de Maasvlakte te plaatsen, want bij dat windmolenpark worden geen belangen van de provincie gekruist.
Deel dit artikel: