Tweede keeper Noordwijk bedankt voor eerste elftal vanwege terugkeer Edwin van der Sar

NOORDWIJK - Sven van Hensbergen is per direct gestopt als tweede keeper van zaterdaghoofdklasser Noordwijk. De reservedoelman maakt het seizoen af in het tweede elftal, laat hij weten aan Omroep West. Van Hensbergen voelt geen vertrouwen meer van de club, nu oud-profkeeper Edwin van der Sar succesvol is gepolst om eenmalig zijn rentree te maken bij Noordwijk en heeft daardoor bedankt voor een reserverol.
Of derde doelman Dammes van der Poel, die afgelopen zaterdag nog een basisplaats had in de met 4-3 verloren uitwedstrijd bij XerxesDZB, wel beschikbaar blijft voor hoofdcoach Dogan Corneille is nog niet duidelijk. Daarover wordt donderdagavond gesproken op sportpark Duinwetering.

LEES OOK: Recordinternational Van der Sar komt terug op eerdere uitspraak en biedt zich aan bij Noordwijk

De 25-jarige Van Hensbergen is bezig aan zijn zesde seizoen in de Noordwijkse hoofdmacht. Van der Poel (20) kwam in 2015 over van UVS uit Leiden. Voor volgend seizoen heeft Noordwijk inmiddels Zwaluwen-keeper Nick Sanders aangetrokken.

Eenmalig

De comeback van Van der Sar is volgens Noordwijk 'in principe' eenmalig, omdat eerste keeper Mustafa Amezrine naar verwachting op tijd fit is om op 19 maart zijn plaats onder lat weer in te nemen. Hij had al eerder aangekondigd na dit seizoen te vertrekken, maar heeft nog geen andere club gevonden.