Edwin van der Sar weer onder de lat: 'Leuk om Noordwijk te helpen, ik doe het niet voor mijzelf'

NOORDWIJK - Edwin van der Sar heeft donderdagavond meegedaan aan de laatste training van VV Noordwijk voor het duel met Jodan Boys. De 45-jarige oud-doelman van Oranje trekt zijn handschoenen aan om nog een keer onder de lat te staan bij zijn oude club. 'Ik vind het leuk om Noordwijk te helpen. Ik doe het niet voor mijzelf', zegt Van der Sar tegen Omroep West.
De recordinternational bood zich een dag na de nederlaag van Noordwijk tegen Quick Boys zelf aan bij voorzitter Henk Hoogervorst. Dat deed Van der Sar toen hij de voorzitter een dag na de wedstrijd van Noordwijk tegenkwam bij een wedstrijd van Ajax.
Tweede doelman Dammes van der Poel reageert op de komst van Van der Sar: 'Voor de club is alles beter. En voor de spelers misschien ook wel. Dus dan moet ik maar even aan de club denken in plaats van aan mijzelf, ondanks dat het jammer is.'

Spanning

Van der Sar voelt wel weer de vertrouwde spanning: 'Ik denk dat je altijd wel wat meepakt daarvan. Maar ik denk dat het wel meevalt. Het is altijd leuk om te doen.'
De comeback van Van der Sar van zaterdag is volgens Noordwijk 'in principe' eenmalig, omdat eerste keeper Mustafa Amezrine naar verwachting op tijd fit is.