Oude kranten en afwasmiddel: ramen zemen zonder strepen met deze vijf tips

DEN HAAG - Hartstikke leuk dat mooie weer, maar in het zonlicht vallen ook je vuile ramen meer op. Het perfecte moment om ze weer eens te zemen dus. Maar hoe voorkom je die lelijke strepen op het raam? Glazenwasser Johnny van Os uit Den Haag wilde eigenlijk zijn geheimen niet prijsgeven, maar Omroep West wist hem toch vijf tips te ontfutselen.
1. Scheutje afwasmiddel

Laat de dure reinigingsmiddelen maar zitten, een scheutje afwasmiddel is voldoende. Ook Johnny gebruikt gewoon het welbekende groene spul. 'Dat glijdt zo lekker over de ramen en het gaat zo lekker schuimen. Het maakt echt geen verschil.'

2. Goede trekker

Een echte no-go is volgens Johnny een goedkope wisser. 'Die dingen die je voor een paar euro koopt, zijn echt niet goed. Het rubber wordt hard. Bij een goede wisser blijft het rubber lekker zacht en dat werkt natuurlijk veel beter!' Je moet er misschien iets meer geld voor neertellen, maar je moet wat over hebben voor een stralende ruit.

3. Van boven naar beneden

Voor het ramen zemen is ook echt nog wel wat techniek nodig. Zeem van boven naar beneden. Zo voorkom je dat vuile druppels en strepen alweer naar beneden druipen nog voordat je klaar bent.

LEES OOK: MET VIDEO: De lente in je bol

4. Oude kranten

De vorige tips opgevolgd en tóch nog strepen na het zemen? Veeg je raam dan af met oude kranten. 'Ik heb dat zelf nooit geprobeerd want ik heb nooit last van strepen, maar dat schijnt wel goed te helpen.'

5. Wacht op de wolken

Is dit lentezonnetje dan het perfecte moment om de ramen te gaan lappen? Volgens Johnny niet. 'Als de zon vol op de ramen staat, droogt alles veel sneller op en dan wordt het juist streperig.' Oftewel: stel die grote schoonmaak uit en geniet dit weekend lekker van het mooie weer!
Meer over dit onderwerp:
Tips Glazenwasser Ramen zemen
Deel dit artikel: