Den Haag krijgt nieuwe medische LUMC-campus

DEN HAAG - De universiteit Leiden start een nieuwe medische campus in Den Haag. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt. Op de medische campus worden niet alleen colleges aan studenten gegeven, maar kunnen ook Haagse huisartsen hun kennis bijspijkeren.
De nieuwe medische campus komt in het voormalig gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Wijnhaven, dat momenteel gerenoveerd wordt. Leidse wetenschappers van de nieuwe campus hebben bewust voor Den Haag gekozen omdat ze onderzoek willen gaan doen naar ziekten die in grote steden veel voorkomen, zoals ouderdomsziekten, diabetes en obesitas.
De gemeente Den Haag is erg blij met de komst van de Leidse onderzoekers omdat de wetenschappers hun kennis actief gaan delen met de Haagse GGD en huisartsen, zodat zij beter in staat zijn sneller juiste diagnoses te stellen en betere behandelingen kunnen aanbieden.

Huisartsenopleiding

Op termijn wil de Universiteit Leiden ook de huisartsenopleiding naar Den Haag verhuizen. De onderwijsinstelling verwacht dat ongeveer 350 studenten aan de nieuwe Haagse medische campus zullen gaan studeren.