Haagse thuiszorgorganisatie HWW zet voorzitter Lettie van Atteveld aan de kant

© Thuiszorg
DEN HAAG - Lettie van Atteveld is ontslagen door de Haagse thuiszorgorganisatie HWW Zorg. Van Atteveld was sinds 2011 voorzitter van de Raad van Bestuur. Van Atteveld, die eerder het Ruwaard van Putten Ziekenhuis leidde, is naar de rechter gestapt om haar ontslag aan te vechten.
stuurde de Raad van Toezicht Van Atteveld de laan uit na meerdere aanvaringen. De Raad vindt dat er sprake was van een onhoudbare situatie, zo zouden de financiën van de organisatie niet op orde zijn. Ook zou Van Atteveld niet serieus hebben gereageerd op een kritisch rapport van de Inspectie van de Gezondheidszorg over HWW Zorg.
Van Atteveld snapt niet waarom ze aan de kant is gezet. 'Het is totaal onduidelijk waarom ze weg moet', aldus haar advocaat. Volgens hem staat HWW Zorg er met een winst van drie miljoen over het boekjaar 2015 juist goed voor.

Ruwaard van Putten Ziekenhuis

In 2010 moest van Atteveld als bestuursvoorzitter stoppen bij het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Het slechte imago van het ziekenhuis en het ontbreken van steun van het ziekenhuispersoneel werden haar toen fataal.