Is de Keukenhof in Lisse klaar voor de opening?

LISSE - Zeker 200 mensen werken om de Keukenhof op tijd klaar te krijgen. Over precies één week gaat de bloemententoonstelling in Lisse open. Voordat de duizenden toeristen de bloementuin in kunnen moet die er op z'n paasbest uitzien.
Wie nu al een zee van bloemen verwacht komt bedrogen uit. De bloemperken in Keukenhof kennen nog weinig kleur. 'Dat is maar goed ook, want we hebben nog een week', aldus directeur Bart Siemerink. 'De hyacinten zitten tegen de bloei aan. Geef ons nog twee dagen zon en Keukenhof is klaar voor dit jaar.'

LEES OOK: Bloemen uitgebloeid? Breng de bollen naar het bloembollenasiel!

Was het drie jaar geleden nog een strenge winter die de bloei van de tuin dwars zat, dit keer was het een warme winter die de tuinmannen extra werk bezorgde. 'Zo waren we in januari nog gras aan het maaien', vertelt tuinman Johan Braam. 'Maar de laatste weken waren koel, dus heeft de natuur zich hersteld.'

De Gouden Eeuw

Het thema dit jaar is De Gouden Eeuw. Nieuw in 2016 zijn een Gouden Eeuw-inspiratietuin en een Delfts Blauw-tuin. Het hoogtepunt dit jaar is het bloemmozaïek van een Delfts Blauwe tegel waarin de handel over zee en Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld.

800.000 bezoekers


Zoals elk jaar worden er 800.000 bezoekers verwacht van over de hele wereld. Vorig jaar ontving Keukenhof in 8 weken tijd 1,2 miljoen geïnteresseerden. Alleen uit China komen al 75.000 toeristen.

Keukenhof is dit jaar geopend van 24 maart tot en met 16 mei.
Meer over dit onderwerp:
Keukenhof Bloembollen Bloemen Tulpen Lisse
Deel dit artikel: