OM: Danny D. uit Koudekerk verleidde naast 14-jarige Lisa nog zestien tienermeisjes

Danny D. en Lisa ontmoetten elkaar op chatsite Hot or Not.
Danny D. en Lisa ontmoetten elkaar op chatsite Hot or Not. © Omroep West
KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De 42-jarige Danny D., die verdacht wordt van het misbruiken van de 14-jarige Lisa uit Spijkenisse, heeft nog zestien tienermeisje verleid en aangezet tot het maken van naaktbeelden. Het AD meldt zaterdag dat het Openbaar Ministerie D. daarvan verdenkt.
D., uit Koudekerk aan den Rijn, heeft volgens de aanklacht de meisjes via internet overgehaald seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten voor de webcam. Via de datingsite 'Hot or Not' deed Danny D. zich voor als 15-jarige jongen en wist zo het vertrouwen van de zestien meisjes te winnen.
Eerder verdacht justitie D. alleen van het misbruiken van de 14-jarige Lisa. Nu wordt hem ook het bezit van kinderporno en het bezitten van de naaktbeelden van de andere meisjes ten laste gelegd.

Lisa vijf dagen vermist

Vorige zomer wist D. de 14-jarige Lisa weg te lokken van een camping in het Gelderse Nieuw-Millingen, waar ze met haar ouders op vakantie was. Het meisje verliet haar tentje om vervolgens met D. mee te gaan naar zijn huis in Koudekerk aan den Rijn. Daar verrichtte hij diverse keren seksuele handelingen met haar. Lisa werd in juli vijf dagen vermist. Op maandag 27 juli werd ze teruggevonden in Koudekerk. D. zit sinds die tijd vast.
Maandag 21 maart komt de zaak opnieuw voor de rechter.