Atletiek: Maureen Koster knap vierde op 3000 meter bij WK indoor

BOSKOOP - Maureen Koster is op de slotdag van de WK indoor in Portland knap vierde geworden op de 3000 meter. De Boskoopse atlete finishte zondag na 8.56,55. Koster kwam 0,9 seconde tekort voor een podiumplaats. Een medaille zou een grote verrassing zijn geweest. Het brons ging nu naar de Amerikaanse Shannon Rowbury.
De titel was zoals verwacht voor Genzebe Dibaba. De Ethiopische ging halverwege de race in de aanval en sloeg meteen een gat van een meter of tien. Dat werd alleen maar groter. Van de concurrentes bleef haar landgenote Meseret Defar het dichtst in de buurt. Op de eindstreep was het verschil niettemin bijna zeven seconden: 8.47,43 tegen 8.54,26.

LEES OOK: Maureen Koster: 'Geen ontzag voor Afrikaanse atletes'


Koster vertelde heel tevreden te zijn. 'Niet zozeer met de klassering, maar wel met de manier waarop ik heb gelopen. Ik had het ook absoluut niet anders moeten doen. Als ik meteen reageer op de versnelling van Dibaba, loop ik het risico dat in de laatste twee ronden iedereen over me heen komt. Nu heb ik geleidelijk versneld en dat ligt mij het best. Eindelijk begin ik te voelen wat mijn kracht is. Je moet ook in een race veel met jezelf bezig zijn, ook als het lastig is met de tempowisselingen', zei Koster, die bewust voor dit WK-nummer had gekozen. 'De snelheid voor de 1500 meter, die ik in Rio wil lopen, heb ik nu nog niet.'
Deel dit artikel: