Dansen met baby's nieuwe trend in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Grote babyogen en vrolijke gezichten in Alphen aan den Rijn. Tientallen moeders en vaders dansen de salsa, chachacha en rumba. En de baby's doen gewoon mee, op de rug van hun mama of papa. Dansen met de baby in een draagdoek is dé nieuwe trend. Sporten zonder oppas is goed om fit te blijven en maakt de baby's blij.
De trend komt uit de Verenigde Staten. Nadat een YouTube-video uit Amerika 'viral' ging, doen er steeds meer ouders mee. Binnen twee dagen hebben meer dan drie miljoen mensen
gezien. Ook danslerares Mieke de Vos uit Alphen aan den Rijn. Ze haalde de trend naar Nederland. Volgens haar als eerste in ons land.
'Ik hoorde vaak van onze klanten dat het toch heel lastig is om iets te gaan doen als je kleine kinderen hebt, want je hebt altijd een oppas nodig', zegt ze. Als je baby gewoon meedanst, dan is het probleem zo opgelost. Met 25 deelnemers in haar klas vindt ze het een groot succes voor zo'n kleine stad.  

Goed voor relatie

Sommige baby's dansen ook met hun beentjes mee, of vallen rustig in slaap. Ze vinden het leuk om dicht bij hun ouders te zitten. En dat is ook goed voor de relatie tussen ouder en kind.