Minister Bussemaker: 'ROC Leiden is goed bezig'

LEIDEN - Minister Jet Bussemaker van Onderwijs vindt dat ROC Leiden 'heel goed bezig is' met het maken van een doorstart. Ze is ook blij dat ROC Leiden, ID College en Mondriaan College niet meer elkaar bestrijden, maar met elkaar om de tafel zitten om het onderwijs te verbeteren. Dat zegt de minister maandagavond in Leiden tegen Omroep West.
ROC Leiden kwam in de
van de gebouwen bij het centraal station van Leiden en station Leiden Lammenschans. Deze twee panden kostten het ROC elf miljoen euro per jaar.
De minister is tevreden over de huidige gang van zaken. 'Ze zijn heel goed bezig. Wat ik heel fijn vind, is dat ROC Leiden en het ID College heel intensief met elkaar samenwerken om het onderwijs te verbeteren. Ik heb nog geen gedegen onderzoek, maar de signalen die ik krijg, vind ik heel bemoedigend', zegt Bussemaker.

Samenwerken

'Wat er vooral moet gebeuren, is dat de instellingen meer met elkaar moeten samenwerken. In het verleden hebben we wel eens gezien dat MBO-scholen met elkaar concurreerden om maar zoveel mogelijk leerlingen te krijgen. Ik ben heel blij dat ROC Leiden, ID College en Mondriaan College nu echt met elkaar om de tafel zitten en vanuit de inhoud bedenken hoe ze het onderwijs kunnen verbeteren.