Instellingen

Omroep West-verslaggever vlakbij explosies in Brussel: 'Ik moest over gewonde mensen heen stappen'

© Twitter

DEN HAAG - 'Ik zag mensen op de grond liggen, stukken plafond kwamen naar beneden en er hing een enorme vieze rooklucht.' Omroep West-verslaggever Dennis Kranenburg was dinsdagochtend op de luchthaven van Brussel waar twee explosies zijn geweest. Hij stond er zo'n 30 meter vandaan en moest over de gewonde mensen heen stappen.

'We zijn een ruimte ingevlucht', zegt Dennis die samen met zijn vriendin op vliegveld Zaventem was. Inmiddels staat hij buiten naast de landingsbaan.

Hij zou met zijn vriendin naar New York gaan. Ze wilden net gaan inchecken toen ze een knal hoorden.

Chaos en paniek

Dennis probeerde in eerste instantie rustig te blijven, maar besloot bij het horen van de tweede knal toch te gaan rennen. 'Het was een grote chaos, paniek. Je hoopt dat je de goede kant op rent.'

Hij en zijn vriendin konden een kamer invluchten. 'Vervolgens zijn we die ruimte uitgegaan en zijn we door de vertrekhal naar buiten gebracht.

Aanslag

Dinsdagochtend rond 8.00 uur waren twee explosies te horen op de luchthaven. Hierbij zouden dertien doden en tientallen gewonden zijn gevallen. Volgens de brandweer gaat het om een aanslag.