Brusseltrip leerlingen Montaigne Lyceum Den Haag geannuleerd na aanslagen

© ANP
DEN HAAG - Veertien leerlingen van het Montaigne Lyceum in Den Haag stonden dinsdagochtend op Hollands Spoor met hun begeleiders te wachten op de trein naar Brussel. Toen het nieuws over de aanslagen in de Belgische hoofdstad naar buiten kwam, maakten ze direct rechtsomkeert.
'Als onze leerlingen buitenlandse tripjes maken, houden we het nieuws over die plek altijd in de gaten', vertelt rector Renate de Vries van het Montaigne Lyceum.
'Toen we over de aanslag hoorden, hebben we vrij snel besloten om het uitwisselingsproject te annuleren.'

Leerlingen Frans

Veertien scholieren van vier havo en vwo die op de Haagse school het vak Frans volgen, zouden van dinsdag tot en met donderdag naar Brussel gaan. In de Belgische hoofdstad zouden ze zowel de stad verkennen als de school bezoeken waarmee het Montaigne Lyceum samenwerkt.
'Nadat we besloten hadden de trip te annuleren, hebben we de ouders van de leerlingen op de hoogte gesteld. En uiteraard ook de leerlingen', zegt De Vries. 'Natuurlijk waren ze teleurgesteld, maar de leerlingen begrepen het wel.'

Trip uitgesteld

Het uitwisselingsproject is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De leerlingen gaan volgens de rector vandaag 'iets leuks doen'. Wat dit leuks inhoudt, kon ze niet zeggen.

Aanslagen

Dinsdagochtend rond 8.00 uur waren er twee explosies te horen op de luchthaven van Brussel. Hierbij zouden dertien doden en tientallen gewonden zijn gevallen.
Niet veel later vond er een aanslag plaats in het metrostation van Maalbeek. Daar zouden zeker dertig mensen zijn omgekomen. Ook zouden er meer dan vijftig gewonden zijn gevallen.