Finish Volvo Ocean Race op Scheveningen

DEN HAAG - De Volvo Ocean Race finisht in 2018 op Scheveningen. Den Haag staat dan zes dagen in het teken van de eindstreep van het grootste watersportevent ter wereld. Dat hebben de organisatie van de Volvo Ocean Race en de gemeente Den Haag zojuist bekendgemaakt.
Het gerucht dat er iets groots aan zou komen ging dinsdag al rond, maar de gemeente
. Er werd gedacht dat Scheveningen een volwaardige tussenstop in de race zou worden, maar nu wordt het dus de finishlijn. De race begint in oktober 2017 in Alicante in Spanje.
Afgelopen zomer was Den Haag al pitstop tijdens de Volvo Ocean Race. Toen was de stad dus nog geen 'volwaardige stop', maar alleen een plek waar de zeilers even kort pauzeerden van hun reis van het Franse Lorient naar Göteborg in Zweden.

Best bezochte stad

Den Haag was afgelopen jaar de best bezochte stad tijdens de Volvo Ocean Race. Geen enkele andere locatie waar de zeilrace langskwam, trok zoveel toeschouwers als de tussenstop in de Scheveningse haven. 'Dit overtreft alle verwachtingen', stelde organisator Frans Sluyters toen al.
Ruim 150.000 bezoekers en veel bedrijven bezochten toen Scheveningen. Het leverde de stad ruim 2,8 miljoen euro op. De festiviteiten rond de botenrace waren een groot succes. CDA-woordvoerder Sport & Economie Cees Pluimgraaff verwacht dat de economische winst voor de stad met de eindstop in onze stad nog veel groter wordt. 'Het finish-evenement is de grootste publiekstrekker van de race. Veel toeschouwers  zullen onze stad bezoeken. De hotels zitten dan vol en de horeca en lokale ondernemers hebben er profijt van. Het evenement levert direct en indirect banen op', zegt hij.

Zwaarste wedstrijd

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld. De race duurt acht of negen maanden en staat bekend als een van de zwaarste zeilwedstrijden die er bestaat.