Doorstart voor goud- en zilverkeurmeester WaarborgHolland uit Gouda

Edelmetaal
Edelmetaal © ANP
DEN HAAG - Goud- en zilverkeurmeester WaarborgHolland uit Gouda, dat twee dagen geleden failliet werd verklaard, maakt een doorstart. Dat heeft de curator van het Goudse bedrijf donderdag bekendgemaakt.
De doorstart komt niet als een verrassing. Woensdag liet curator Marc Udink nog weten dat hij in vergevorderde onderhandelingen was met de directie om de onderneming in afgeslankte vorm voort te zetten.
De directie van het bedrijf reageert opgetogen. 'WaarborgHolland staat jarenlang bekend als een betrouwbare partner en we zijn zeer verheugd dat de curator dat ook gezien heeft en ons de kans geeft de doorstart te maken. Onze goede naam wordt hiermee gewaarborgd.'

Problemen en concurrentie

Na een jarenlang monopolie in het keuren van goud, zilver en platina kreeg WaarborgHolland de afgelopen jaren concurrentie van Edelmetaal Waarborg uit Joure. Beide bedrijven zijn officieel door de overheid aangewezen goud- en zilverkeurmeesters.
Nog niet duidelijk is hoeveel mensen na de doorstart hun baan houden. Het bedrijf uit Gouda, waar ongeveer tien mensen werken, wilde onlangs nog een reorganisatie doorvoeren maar die werd afgewezen door uitkeringsinstantie UWV. Die afwijzing leidde dinsdag tot het faillissement.