IJssalon Luciano's in Wassenaar heeft op één na beste ijs van Nederland

WASSENAAR - IJssalon Luciano's in Wassenaar heeft het op één na beste ijs van Nederland. De titel ging donderdag aan eigenaar Luc Blok voorbij. 'Het is even slikken, maar we zijn blij. We zijn de beste van het westen', zegt Blok tegen Omroep West.
Luciano's was samen met vier andere ijssalons in Nederland in de race voor de titel. Ook de Bodegraafse ijssalon De Zoete Inval was genomineerd, maar ijssalon De Hoop uit Blaricum ging er met de prijs vandoor.
'We draaien al meerdere jaren mee, altijd in de top-10. We zijn daarom enorm blij met de tweede plek', vertelt hij verder. In 2012 wist Luciano's wel de eerste prijs binnen te slepen.

'De juiste ingrediënten'

De eigenaar heeft wel een verklaring waarom zijn ijszaak keer op keer zo een goede score behaald. 'Ik let op de juiste ingrediënten. We gebruiken echte pistachenoten voor pistache-ijs, koffieijs maken we met echte espresso. Onze vanillestokjes komen uit Madagaskar.'
De vijf overgebleven ijssalons hebben in maart een mystery guest van de jury over de vloer gekregen die de uiteindelijke beoordeling heeft gegeven. Daarbij wordt rekening gehouden met hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Waarom de jury Luciano's op de tweede plek heeft gezet, dat is nog onduidelijk. Het juryrapport is nog niet vrijgegeven.