V&D Rijswijk dicht na vechtpartij

De V&D in Rijswijk blijft de hele dag dicht.
De V&D in Rijswijk blijft de hele dag dicht. © Regio15
RIJSWIJK - V&D Rijswijk is vrijdag halverwege de dag dichtgegaan vanwege een vechtpartij. De winkel gaat pas weer open als er 'voldoende beveiliging' is. Dat kan zaterdag zijn, en anders dinsdag. Dat meldt een woordvoerder van de curatoren van V&D.
De politie moest tussenbeide komen om de koopjesjagers uit elkaar te halen. Het failliete V&D is deze week tijdelijk heropend om de voorraden zoveel mogelijk te verkopen. Het winkelend publiek komt massaal af op de kortingen.

In de Rijswijkse vestiging zijn nog klanten binnen. Die mogen hun winkelronde nog afmaken, maar nieuwe klanten mogen niet naar binnen. 'En eenmaal buiten is buiten', vertelt Edwin van Wijk, namens de curatoren.

'Aan koffers trekken'

Een vrouw die in de rij stond voor het warenhuis in In de Bogaard vertelt aan Omroep West dat het erg druk was in de winkel. Klanten zouden ruzie hebben gekregen tijdens het winkelen. 'Ik hoor verhalen over mensen die aan koffers liepen te trekken enzo', vertelt ze.
Op sociale media wordt gesuggereerd dat er ook gewonden zijn gevallen, maar dat is niet bevestigd.


Een vrouw die vanochtend in de V&D was laat aan Omroep West weten: 'mensen vielen op de grond en over elkaar heen. Vanmorgen is een vrouw bovenop een tienermeisje is gevallen. Die stond te huilen in de winkel'.
Ze was samen met een vriendin uit winkelen. 'We waren beide gewoon in shock in de winkel, omdat je aan het vechten bent om gewoon te blijven staan. Het was echt enorm beangstigend en wij zijn blij dat we er heelhuids vanaf zijn gekomen.'