Naturisten Federatie wil donaties voor inhuren Spong in strijd behoud naaktrecreatie Delftse Hout

Naturisten recreëren
Naturisten recreëren
DELFT - De Naturisten Federatie Nederland vraagt naaktrecreanten geld te doneren om de hulp van advocaat Gerard Spong te kunnen inroepen en zo de zaak Delftse Hout te kunnen winnen.
De gemeente wil de naaktrecreanten weg hebben uit het natuurgebied Delftse Hout. De gemeente wijst erop dat Delftse Hout is veranderd van een rustig buitengebied in een soort stadspark. Het voormalige naaktstrand is te zien vanaf de fiets- en wandelpaden.
In juli 2014 bepaalde het gerechtshof - na een eerdere rechtszaak - dat de naturisten in Delftse Hout mogen blijven, maar volgens de Hoge Raad heeft het gerechtshof te beperkt naar de zaak gekeken. Daarom moet de zaak overgedaan worden.

Onder druk

Volgens de NFN gaat de zaak Delftse Hout verder dan alleen dat specifieke strand. 'Deze uitspraak is belangrijk voor de toekomst van heel naakt recreeërend Nederland. De uitspraak kan gebruikt worden in andere zaken die mogelijk nog gaan komen en kan andere gemeenten een leidraad bieden hoe om te gaan met naaktstranden.' Er zijn volgens de NFN 'meer plekken waar openbare naaktrecreatie onder druk staat'.
Spong is volgens NFN 'helemaal thuis' in de materie. 'Daarom kan hij de federatie als beste bij dit nieuwe proces vertegenwoordigen'. De Naturisten Federatie zet ook een deel van het lidmaatschapsgeld in om de huidige naaktstranden te behouden en te verbeteren.