Arthur Admiraal uit Noordwijk maakt het beste profielwerkstuk van Nederland

Felicitaties voor Arthur
Felicitaties voor Arthur © Northgo College
NOORDWIJK - Arthur Admiraal van het Northgo College uit Noordwijk heeft het beste profielwerkstuk van Nederland gemaakt in de categorie wiskunde en natuurwetenschappen. De bovenbouwleerling ontving de Jan Kommandeurprijs voor zijn profielwerkstuk 'Flow Dependency of Electrolytic Resistance'.
Arthur deed onderzoek naar elektrische lading die overgebracht kan worden door atomen. Door de elektrisch geladen atomen door een vloeistof te laten bewegen, kan worden gemeten hoeveel weerstand die vloeistof geeft. De jonge onderzoeker vond een relatie tussen de twee; hoe sneller de vloeistof stroomt, hoe lager de weerstand is.
De jury koos Arthur als winnaar vanwege de hoge kwaliteit van zijn profielwerkstuk. 'Als bachelor-scriptie zou dit werkstuk vermoedelijk een voldoende krijgen', aldus de jury.

Het Alfa-, Bèta- en Gammasteunpunt van Universiteit Groningen reikt ieder jaar prijzen uit voor de beste profielwerkstukken. Naast de Jan Kommandeurprijs, reikt de universiteit ook de Marie Lokeprijs voor cultuur en maatschappij en de Jan Penprijs voor economie en maatschappij uit.
Ook kampioen? Geef je op!