Auto's op de Haagse Markt? Eh, nee...1 april

DEN HAAG - Auto's op de Haagse Markt. Klinkt dat als een goed idee? Nee, natuurlijk niet. Het idee van marktkoopman Robbie van der Veen voor een Drive-in markt betrof dan ook een 1 aprilgrap. Wij van Omroep West konden wel lachen om zijn plan en deden een duit in het zakje, maar gaan ook het liefst sjokkend langs de kramen.
Marktbezoekers die niets wisten van de grap noemden het 'een belachelijk plan'. Ze vrezen voor hun veiligheid en denken dat de markt er niet leuker op wordt als er ook auto’s gaan rijden. Er lijkt overigens ook helemaal geen behoefte aan de mogelijkheid om met de auto de markt op de gaan, want niemand komt op de eerste dag met de auto naar de markt. Of wisten de volgers van Omroep West al dat het een grap was?
Van der Veen bedacht het plan. In eerste instantie komt hij overtuigend over: 'Het is een goede manier om meer omzet te maken, maar klanten moeten nog even aan het idee wennen', zegt hij. 'Je moet toch wat nieuws bedenken in een tijd dat het lastig is om je hoofd boven water te houden.'

Om de aandacht

Maar dan komt de spreekwoordelijke aap uit de mouw. 'Het is nooit echt het plan geweest om auto’s toe te laten op de markt. Het ging om de aandacht', bekent de marktkoopman.