Leerlingen van Haagse school kunnen leraar wegstemmen met 'Swagometer'

DEN HAAG - Leerlingen van het christelijk college de Populier in Den Haag krijgen binnenkort invloed in de klas. Scholieren kunnen met behulp van de 'swagometer' een leraar wegstemmen, of juist een pluim geven, aan het eind van een les.

Uitvinder van het apparaat is docent Arjan van der Meij. Het idee onstond bij Van der Meij nadat leerlingen na afloop van een les zeiden dat hij 'swag' had.

'Ik ben een beetje onnozel en wist niet precies wat het betekende', geeft Van der Meij toe. 'Swag (in normaal Nederlands: cool) zei dus iets over mijn manier van les geven. En aangezien ik natuurkunde geef leek het mij wel zo leuk om de 'swag' meetbaar te maken.'

Wegstemmen
De swagometer is nog niet helemaal klaar, geeft Van der Meij toe. Maar binnen enkele weken moet het apparaat in zijn klaslokaal hangen. 'De swagometer raakt aan het feit dat het steeds belangrijker wordt om leerlingen een stem in het onderwijs te geven', zegt de docent.

En bang om weggestemd te worden? 'Het belangrijkste is dat de lessen altijd beter kunnen. De swagometer is eigenlijk alleen een leuke gadget om dat voor elkaar te krijgen.'


Meer over dit onderwerp:
SWAGOMETER POPULIER DEN HAAG
Deel dit artikel:

Reageren