Malieveld Den Haag decor van Oldtimer-protest

DEN HAAG - Eigenaren van oldtimers verzamelen zich zondagmiddag op het Malieveld in Den Haag. Het Malieveld is de eindbestemming van een protestrit door de Randstad. De autoliefhebbers protesteren tegen de milieuzones in de grote steden.
Den Haag is bezig met regelgeving rond het verbieden van oldtimers in de binnenstad. Ook Amsterdam wil de oldtimers uit de binnenstad weren. Utrecht en Rotterdam hebben al een verbod op oldtimers, tenzij ze ouder dan 40 jaar zijn.

In zo'n milieuzone mogen alleen auto's rijden die voldoen aan de daar geldende uitstootnorm. Die is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Oudere auto's, zoals oldtimers, voldoen daar vaak niet aan en daarom willen steden deze weren.

LEES OOK: GroenLinks wil uitbreiding milieuzone Den Haag

De Stichting Rotterdamse Klassiekers organiseert de protestrit. De toer start in Rotterdam en loopt vervolgens van Utrecht en Amsterdam naar uiteindelijk het Malieveld in Den Haag. Onderweg kunnen oldtimers en hun eigenaren zich aansluiten bij de stoet. De milieuzones in de steden vermijden de deelnemers.


Meer over dit onderwerp:
OLDIMER PROTEST MALIEVELD MILIEUZONE
Deel dit artikel: