Kom in de kas gaat als een speer

Deze editie van 'Kom in de Kas' trok een recordaantal bezoekers, aldus de organisatie. Zou dat aan het weer liggen?
Deze editie van 'Kom in de Kas' trok een recordaantal bezoekers, aldus de organisatie. Zou dat aan het weer liggen? © Anniek Enthoven
DEN HAAG - De 39-ste editie van Kom in de Kas gaat als een speer. Dat zeggen de woordvoerders van de gebieden die de kassen hebben opengesteld zaterdag en zondag.
‘Exacte aantallen heb ik nog niet, maar we breken records’, zegt Jan Kouwenhoven namens de tuinderijen in het Westland. ‘We hebben gigantisch weer en dat helpt zeker mee’.
Ook in Pijnacker is het druk. Daar zijn kassen geopend tussen Pijnacker en Delfgauw. ‘Zaterdag hebben we al 2500 boekjes uitgedeeld. De meeste mensen komen toch met zijn drieën of vieren dus ik ga er vanuit dat we alleen al gisteren zo’n 10.000 hebben gehad’, zegt Martin van der Velden.

Veel kinderen

‘Wij hebben vooral veel kinderen binnen gehad’, zegt Mirjam Rijsdam uit Rijnsburg. Die regio is zondag gesloten, maar zaterdag was het heel gezellig druk. ‘Het weer speelde zeker mee. Het was mooi, maar niet te warm. Als het te warm wordt buiten, blijven mensen vaak weg omdat ze het dan in de kas bloedheet vinden’.
Kom in de Kas wordt dit jaar voor de 39-ste keer georganiseerd. Iedereen die dat wil kan een kijkje nemen in de kas en zo zien hoe groenten, fruit en bloemen worden gekweekt.