West Wekker: Tiener opgepakt voor dodelijke steekpartij en man blaast al rijdend zijn auto op

DEN HAAG - Goedemorgen! In Mariahoeve worden bewoners wellicht raar wakker. In de Haagse wijk is donderdagavond een 18-jarige man doodgestoken. Een 15-jarige jongen is opgepakt. En bij het HagaZiekenhuis blies een man zijn eigen auto op bij het opsteken van een peuk.
1. Tiener (15) opgepakt voor doodsteken Hagenaar (18) in Mariahoeve
Een 15-jarige Hagenaar is donderdagavond opgepakt voor de dodelijke steekpartij op de Hoftzichtlaan in Den Haag. Hij zou rond 18.00 uur een 18-jarige man hebben neergestoken. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd.

2. Bestuurder blaast eigen auto op met sigaret bij HagaZiekenhuis
Boem is ho! Dat merkte een 59-jarige man donderdagmiddag toen zijn auto ontplofte. Een gasfles op zijn achterbank was gaan lekken en explodeerde toen hij een sigaret op stak. De man is gered door een voorbijganger.

3. Raad Noordwijk stemt in met aangepaste bouwplannen Hotels van Oranje
Ze zijn akkoord gegaan. De gemeenteraad van Noordwijk heeft donderdagavond ingestemd met de plannen voor de nieuwbouw van Hotels van Oranje. De bouwplannen zijn voor de stemming nog aangepast, want er was veel weerstand.

Verder vandaag:

4. Uitspraak in zaak moord op 53-jarige vrouw op de Zuidwal
De rechter doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen een 46-jarige Hagenaar. Hij zou een 53-jarige vrouw hebben vermoord op de Zuidwal in Den Haag. De vrouw werd vorig jaar dood gevonden in haar huis. Ze was met messteken om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie eist 14 jaar cel.

5. Demonstratie bij laboratorium Rijswijk
Organisatie Een Dier Een Vriend (EDEV) demonstreert vrijdagmiddag om 16.30 uur bij het laboratorium in Rijswijk. Demonstranten willen dat 'het apenlaboratorium zo snel mogelijk sluit en dat de apen naar een dierenopvangcentrum gaan'. Er wordt regelmatig gedemonstreerd bij het pand.
Vanavond op TV West: Trots! met bijzondere verhalen over mensen die enorm trots zijn.