Oud-voetballer John Heitinga maakt tv-programma met Jan Smit

John Heitinga (Foto Orange Pictures)
John Heitinga (Foto Orange Pictures)
ALPHEN AAN DEN RIJN - Welk land moet voetbalminnend Nederland steunen deze zomer tijdens het Europees Kampioenschap (EK) in Frankrijk? Naar het antwoord op die vraag gaat Alphenaar John Heitinga samen met zanger Jan Smit op zoek in een nieuw programma bij AVROTROS.
'Ik ben door een aantal tv-programma's benaderd, maar ik ben wel selectief. En dit had met voetbal te maken, dus voor mij een bruggetje om 'ja' te zeggen', vertelt Heitinga aan Edwin Evers op Radio 538. 'Ik vond het wel leuk om te doen, maar mijn passie ligt gewoon bij het voetbal.'
Hoe het programma gaat heten, is nog niet bekend. Wel geeft de op 1 februari dit jaar bij Ajax gestopte voetballer dat het 'ergens in mei' op de buis verschijnt. 'Het wordt een programma dat je met een knipoog moet bekijken. Met veel humor en gezelligheid', besluit Heitinga.

Ontbreken op EK

Het Nederlands elftal werd vierde in de EK-kwalificatiepoule. Het team verloor liefst vijf van de tien kwalificatiewedstrijden en moest uiteindelijk Tsjechië, IJsland en Turkije voor laten gaan in de poule. Het is voor het eerst sinds 1984 dat Nederland ontbreekt op een EK-eindronde.