Overvallers met groot geweer weggejaagd door eigenaar tabakswinkel Rijswijk

RIJSWIJK - Op het moment dat twee overvallers met een groot geweer zijn winkel binnenkomen, twijfelt de eigenaar van een tabakswinkel in Rijswijk geen moment. Hij jaagt ze zijn zaak uit en ze gaan er zonder buit vandoor.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 juli. Meer zaken zijn
te vinden.
De twee overvallers hebben het op vrijdag 25 maart rond 08.30 uur voorzien op ‘Vivant de Linde’ aan de Lindelaan in Rijswijk. Ze lopen eerst een keer langs de winkel en gaan een minuut later naar binnen. Ze hebben een groot geweer bij zich en gaan op de eigenaar af, die achter in de zaak zit te werken.
De man ziet de twee op hem af komen en hij bedenkt zich geen moment. Hij roept ’wat komen jullie doen, komen jullie schieten?’ en geeft één van de overvallers een duw. Die twijfelen even wat ze moeten doen, maar gaan er dan als een speer vandoor, zonder buit. De eigenaar blijft boos en geschrokken achter.

Vluchtroute en signalementen

Ze steken schuin de straat over en gaan een steegje in dat naar de Van Dijcklaan loopt. Een getuige gaat achter ze aan en die ziet in de Van Ostadelaan een Volkswagen Golf of Polo wegrijden, richting de Josef Israëlslaan. Mogelijk zaten de overvallers in die auto, maar dat is niet zeker. Meld u daarom bij de politie als u iets heeft gezien van hun vlucht, of als u de overvallers voor de overval in de buurt heeft gezien.
De man die als eerste binnenkomt is zo’n 18 tot 22 jaar oud en 1.80 tot 1.85 meter lang. Hij draagt een zwarte jas met capuchon, een grijze broek, zwarte handschoenen en zwarte schoenen en hij heeft een grote tas van Albert Heijn bij zich. De tweede overvaller met het wapen is ook zo’n 18 tot 22 jaar en 1.80 tot 1.85 lang. Hij draagt een blauw trainingspak van de voetbalclub Paris Saint-Germain, een petje, een capuchon en hij draagt zwarte schoenen van Adidas.

Herkent u de overvallers of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem