Meerdere autobranden in Den Haag aangestoken, politie zoekt getuigen

DEN HAAG - In de Haagse wijken Rustenburg en Leyenburg zijn meerdere auto’s in brand gestoken. De schade is groot en de politie is dringend op zoek naar getuigen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 april. Meer zaken zijn
te vinden.
De eerste brand is in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart rond 00.55 uur. In de Larensestraat staat een Ford Ka in brand. Het vuur is snel onder controle. Uit onderzoek blijkt dat de brand is aangestoken.
De volgende branden zijn langs het Heiloopad, een straatje tussen de Den Helderstraat en de Loosduinsekade. Daar ligt een privéparkeerterrein voor bewoners. In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 maart rond 00.30 uur wordt er een auto in brand gestoken en daardoor gaat ook een tweede auto in vlammen op. Bij een andere auto wordt een jerrycan achtergelaten.

Volgende brand

Op maandag 28 maart om 07.00 uur is er opnieuw brand aan het Heiloopad. Deze keer is de auto waarbij eerder de jerrycan is aangetroffen het doelwit. Ook deze auto brandt helemaal uit en ook nu is er weer sprake van brandstichting.  
De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of meer weten van de brandstichtingen. Het is niet bekend of er één of meerdere personen bij zijn betrokken, en ook niet of er alle keren sprake is van dezelfde dader of daders.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem